miercuri, 11 ianuarie 2012

Iarna a căzut în hibernare şi nu numai ea

 Iarna a intrat oficial în drepturile sale de proprietar. Nu ne prea bucură regina iarnă cu fulgi de nea, dar de ce ar trebuie să cerem iernii să ne dea zăpadă doar pentru faptul că e iarnă.
Ne-am deprins să ne mirăm de calamităţi naturale, dar de cele spirituale nici nu ne pasă. Pe acestea nu le discutăm. Fiind creştini am căzut în hibernare, la fel ca iarna sau mi se pare mie? Aducem noi roade precum ar fi trebuit iarna să aducă zăpadă în ianuarie?
Ne-am deprins să cerem mereu lucruri, drepturi şi fapte: iernii, oamenilor. Şi încă mai cerem de la Dumnezeu să ne poarte de grijă, căci asta a spus El în Biblie: Suntem copii Lui să se îngrijească de noi.
Dar noi ne îngrijim de misiunea noastră aici pe pământ?

Abordând acest subiect îmi amintesc despre Pilda Smochinului Neroditor:
Luca 13:8 "„Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur şi am să-i pun gunoi la rădăcină."
La fel ca vierul spunem şi noi: "Doamne lasă că la anul mă apuc şi eu de lucrare. Doamne lasă că la anul o să citesc mai des din Biblie. Doamne poate mai târziu când o să mă refac după boală. Doame când o să am bani mai mulţi o să ajut şi eu pe nevoiaşi." Cred că acestă listă poate fi completată de fiecare cu mai multe eschivări nule. Nule, fiindcă aceste motive bat cuie şi azi în mâna lui Hristos, rănindu-L.
Unii din fraţii şi surorile noastre trăiesc pe baza unui slogan "Eu nu fac nimic rău. Merg la Biserică de fiecare dată. Dau zeciuiala. Sunt un Creştin ca toţi."
Iată aici eu aş fi atras atenţia la cuvântul "Ca toţi" - Unde spune Biblia să ne comparăm cu "Ca toţi" şi să fim asemenea "Ca toţi"? Dacă scrie unde vă rog să-mi arătaţi. Însă eu sunt de părerea că standartul nostru de comparaţie nu e fiica Păstorului, nu e Pastorul şi nu e nici Diaconul, ci este Isus Hristos, cel ce a murit pentru ca noi azstăzi să avem viaţă şi s-o avem din belşug, aşa spune Scriptura.

Astăzi creştinii sunt obosiţi de cuvânt. Asculă acelaşi mesaj de câteva ori. Şi ştiţi de ce noi Creştinii ne-am săturat de cuvânt?
Din motivul că nu-l aplicăm în vieţile noastre. De ce?
Fiindcă este iarnă şi vrem cu toţii să mai dormim un pic mai mult decât vara, căci vara muncim mult. Şi pentru cine muncim? Pentru cine dormin?
Nu contează atât timp cât nu am înţeles cu adevărat preţul pe care l-a plătit Hristos ca noi astăzi să putem împreună citi acest articol şi să ne trezim din Hibernare.
Poate şi Iarna ar fi iarnă dacă noi am fi Creştini Adevăraţi.
Ca şi în Pilda Smochinului Neroditor: Dumnezeu ne mai lasă. Ne mai dă o şansă.

-Atunci Fraţilor, Haideţi împreună să medităm asupra vieţii noastre
şi să dăm rod cât se mai spune "Astăzi"!


Dumnezeu să vă călăuzească
pe Calea ce duce

spre Casă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu