sâmbătă, 9 octombrie 2010

Moda nu este o atracţie a succesului


Ştii oare tu ce e important în această viaţă? Te bazezi tu pe material sau sa spiritual, adică pe ceea ce este important în viaţă? Scumpii mei, noi cheltuim timpul alergînd dupa modă, după haine, încălţăminte. Îmi pare atît de rău că oamenii se aleg după haine, după societate, după buzunar. Dar oare aceasta contează? Oare sunt eu alt om dacă umblu-n geacă şi ghete, dar nu în rochie de firmă si pantofi cu tocuri? Oare gîndesc eu mai bine sau mai rău asupra lucrurilor din viaţă? Căci cînd îmi mai rămîne timp să mă gîndesc, dacă în capul meu nu sunt altceva decît noile tentaţii ale modei. Pentru mine nu contează lucul, ci faptul cum e omul îmbrăcat moral şi intelectual.
Zic că societatea noastră e bolnavă de simndromul materialismului. Mai ales dacă nu ai bani îndeajuns, de ce să-i cheltui? Poţi găsi o ieşire simplă, combină hainele-n fiecare zi în mod diferit.
Dacă eşti fată şi vrei să atragi privirea băieţilor, fii sigură că ei nu o să observe garderoba ta. Ceea ce-i atrage e personalitatea ta şi privirea, ai grija să fii aranjata, nu împodobită.
Dacă eşti băieat, atunci să ştii că excesul de haine-n garderobă poate să creeze o impresie nu chiar de bărbat, mă înţelegi tu! Ai grijă la fel să fii aranjat şi nu face exces de culori.

Moda nu este o atracţie a succesului, este o abatere de la lucruri importante!!!
Martina

2 comentarii:

  1. Da,Marincik si eu sunt de aceeasi parere cu tine...Normal ca imaginea fie a unui baiat sau a unei fete CONTEAZA foarte mult in orice imprejurare.Adica,e necesar ca look-ul tau sa aiba personalitate,caracter si farmec.Acest farmec care infrumuseteaza exteriorul uman vine din ratiunea,sufletul si caracterul lui...
    Dar,generatia de astazi incurca lucrurile si sunt sigura ca aceasta tendinta in curind se va ruina.Omul este creat pentru lucruri ce tin totusi de SUFLET...
    (Tanika:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Marinika..eu sunt deacord cu tine...dar nu asa de categorik..adika faptul ca esti stilata nu inseamna lipsa de personalitate si invers..imagine fiecarui este mai degraba o manifestare personala decit o pierdere de timp..e bine ca combini...!!!fiecare poarta ceea e ii este aproape caracterului si fizicului...iar tocul inalt inseamna nici mai mult nici mai putin o tendinta spre crestere..care la fiecare e diferita..la cineva in innaltime la cineva de personalitate.!!!Ady M.

    RăspundețiȘtergere