miercuri, 22 august 2012

Stereotip sau Lege

 Cum credeţi, Populaţia R. Moldova cunoaşte diferenţa dintre stereotip şi lege?
Minoritatea, deduc aceasta din  comportamentul cetăţenilor noştri. Pentru a înţelege mai bine gândul meu o să abordez un subiect anume: Relaţie dintre Bărbaţi şi Femei.

Pentru început aş vrea să mă adresez bărbaţilor: De ce voi nu înţelegeţi; Toate femeile sunt diferite! La fel ca şi fiecare specie de floare în parte. Cere un anumit timp, cere o anumită îngrijire, mai mult sau mai puţin soare.
Tot venind vorba despre flori, de unde aţi luat că toate femeile preferă trandafirii?
Totalmente – Nu!
Uite aici am ajuns la prima gafă. Pentru bărbaţi idea că femeile preferă trandafirii şi ciocolata este lege. Defapt este un stereotip, creat nu de majoritatea femeilor. Însă de bărbaţii leneşi cărora le este prea greu să afle cu adevărat ce flori preferă iubita lui.

Legea rămâne a fi lege atât timp cât soarele va răsare şi va apune asupra planetei Pământ. Nici un Guvern nu o va putea schimba. Decât singurul Dumnezeu.
La ce anume mă refer ve-ţi afla în rândurile ce urmează.
Una dintre legele pe care bărbaţii au preferat să o facă stereotip este următoarea:
Femeile sunt bine-venite să lucreze la fel ca bărbaţii sau poate şi mai mult. Femeile sunt acceptate în rândul serviciului milirat etc. Sper gândul meu să fie înţeles nu mai continui şirul.
Conform legii, femeia este mai slabă, mai fină, mai neputincioasă decât bărbatul.
Unii dintre bărbaţi vor spune: Femeia singură vrea acest lucru!
Eu am un răspuns; Nu din propria voinţă femeile devin “Bărbaţi”. Ele o fac doar atunci când nu au un bărbat adevărat alături, sau dacă-l au atunci el nu e sufficient de bărbat. Acesta este adevărul. Eu nu respect bărbaţii care-şi măsoară puterile cu femeile, la fel cum nu iubesc nici jocucurile “women vs men”.
Dumnezeu a creat femeia ca ajutor, nu ca iapă pentru ca să-şi târâie soţul în spate.

 
Mai am un şir de exemple de reflectat în lumina stereotipurilor şi a legilor.
Însă prefer să zic doar atât:
Există un Cod al Bunelor maniere şi există un simţ al demnităţii umane.
Bărbatul după lege e Bărbat, iar Femeia după lege este supusă soţului.

Eu cred că femeile merită a fi puratate-n braţe iar, bărbaţii respectaţi pentru că sunt bărbaţi!

P.S. Dacă printre  cititorii mei este un bărbat care poate să-mi reproşeze ceva la articolul de mai sus, atunci aştept Comentariul “Tău” mai jos…voi citi cu mare plăcere!

6 comentarii:

  1. Dar daca printre cititorii tai este un barbat care nu poate reprosa la articolul de mai sus, el poate sa scrie un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu Anonim, Sigur că poţi comenta, oricare ar fi Opinia ta, aş fi fericită să o Aud/Citesc ;)
      Mulţumesc anticipat!!!

      Ștergere
    2. Pot sa zicka ka unele fete singure prefera a fii barbati shi nus deacord ka femeea treb sa fie femee shi barbatul barbat shi ishi vir nasul peste tot shi ishi masoara puterile ku barbatii spunind " si eu tot pot asta ka eu si fara barbati ne descurcam " :-D
      (Sergiu)

      Ștergere
  2. Difernta intre barbati si femei sunt minore. Genetic barbatii sunt prevazuti mai puternici fizic. Pe plan itelectual nu cred ca este vre-o diferenta. Noi de mici, chiar de la gradinita suntem invatai ca fata e sexul slab si asa tratam fetele pe tot parcursul vietii. Tot voi femeiele sunteti de vina in situatia data, pentru ca tolerati sa fiti tratate in asa mod. Ba din portriva promovati aceasta ideie..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am să răspund la acest comentariu cu a doua parte a acestui articol ;)
      Să vedem ce comentezi la acest articol:
      aştept cu nerăbdare răspunsul la exemple concrete ;)

      http://martinavoice.blogspot.com/2012/08/femeile-si-barbatii-total-diferiti.html

      Ștergere
  3. Pot fi discutii multe vizavi de acest subiect, dar un lucru e clar ca deasupra oricarei legi si stereotip este o lege care supune orice lucru ce-ar aduce dubii. Si asta este legea dragostei, ce aduce cu ea si libertatea si intelegerea profunda a lucrurilor lumii in care existam.

    RăspundețiȘtergere