duminică, 5 mai 2013

Puterea CIMITIRELOR

   Mulţi îşi caută inspiraţii şi motivaţii pentru a merge înainte, pentru a crea ceva sau doar pentru a trăi. Ar fi o minunată motivaţie dacă în loc să mergi la o plimbare într-un parc din oraș ai da o tură prin cimitir. Acolo unde şi mormintele vorbesc; vorbesc despre vieţile celor ce acuma nu mai sunt. În cimitire este locul unde găseşti oameni de diferite vârste.
Să recunoaștem, uneori morţii sunt o mărturie mai vie decât cei vii.
De aceea cred că avem ce învăţa de la ei.

Când dau o tură prin cimitire obişnuiesc să mă uit la două lucruri:
  • Primul lucru este anul naşterii şi anul morţii. Asta mă ajută să înţeleg încă o dată că lungimea zilelor noastre o ştie doar bunul Dumnezeu.
  • Al doilea lucru mă uit la inscripţiile de pe mormintele cu cruci şi pe majoritatea scriind invariabil „Aici odihnește robul lui Dumnezeu”. Asta mă face să meditez la faptul câţi dintre ei au fost robi reali şi de ce nu este scris nimic despre reuşitele lor? Totul doar despre un somn ipotetic. Unii au fost adormit de când s-au născut, pentru ei moartea rămâne a fi o continuare a începutului.
Sigur că nu putem fi toți eroi, dar putem lăsa ceva frumos în urma noastră: o carte, o viață, un suflet mântuit, o lucrare terminată şi de ce nu și o fântână săpată. Apoi putem lăsa şi o inscripţie care să fie inspiraţie pentru cei ce o vor citi trecând pe lângă mormântul nostru.
Încearcă să-ţi trăieşti viaţa în aşa mod încât atunci când cineva va trece pe lângă mormântul tău să fie inspirat pentru a crea şi pentru a trăi viaţa lui aproape de Hristos şi pentru ca să îşi dorească prezenţa în categoria celor ce trăiesc şi după moarte.

Fă-ţi timp să faci o tură prin cimitire, cred că vei găsi destulă motivaţie acolo
în cazul în care nu o ai!
"Căci pentru mine a trăi este Hristos, şi a muri este un câştig."
- Apostolul Pavel



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu