miercuri, 11 martie 2015

Dacă Mâine am să MOR

Ce rămâne în urma mea dacă eu mâine aș muri?

Ce va rămâne după tine dacă mâine mori, nu, nu zic ce va fi dacă azi mori sau la noapte, dacă mâine?

Dacă mâine nu va mai fi un mâine pentru tine ce se va schimba în lumea aceasta?
Va rămâne un cont pe Facebook cu peste o mie de  prieteni, va rămâne un cont în bancă cu ceva bani, va rămâne un certificat de naștere, un nume în recensământ?
Ce? Ce o să rămână după tine, dar în urma mea?

Să zicem că sunt țicnită că îmi pun așa o întrebare doar la 23 de ani, dar fie, că tot sunt mai țicniți cei ce au peste 30 de ani și nu și-au pus niciodată întrebarea aceasta.
În opinia mea asta-i întrebarea cu care ar fi trebuit să ne trezim în fiece dimineață. De ce? Pare o întrebare pesimistă? Serios? Pentru mine pare o întrebare super motivațională.
Pentru că eu prin acest gând încerc să văd ce bogății am atins la ziua de azi. Și nu vorbesc despre bani și lucruri materiale, huh, deloc. După moartea noastră oamenii rămân doar cu un singur lucru, cu amintirea noastră.
Cu amintirea unui prieten devotat, cu amintirea unui mentor bun, cu amintirea unei iubiri frumoase, cu amintirea unei răni etc. Amintirile sunt de scurtă sau de lungă durată. Amintirile îți trezesc zâmbetul sau te fac să cazi într-o profundă tristețe. Sunt amintiri cu care adormi și te trezești. Sunt amintiri ce te însoțesc pe parcursul vieții și te motivează să fii mai bun și îți cresc încrederea în propriile puteri. Amintirile înalță oamenii, dar și îi doboară.
Ce fel de amintire ești tu?
Dacă mâine mori? Ce amintire vei rămâne pentru familia ta, pentru prietenii tăi, pentru colegii tăi, pentru vecinii tăi?
Vei fi o amintire ce va trezi zâmbet pe fețele oamenilor. Vei fi o amintire vie în inima prietenului tău când acesta totuși va realiza visul său spre care tu l-ai motivat, în care l-ai încurajat atât de mult?
Va lipsi oare oamenilor după moartea ta salutul de Bună Ziua sau Bună Seara al tău?
Tu ești o amintire, tu vei rămâne o amintire.

Ce va rămâne după tine dacă mâine mori, nu, nu zic ce va fi dacă azi mori sau la noapte, dacă mâine?
Dacă mâine, pentru că azi mai ai o șansă să începi a scrie amintiri frumoase în inima celor pe care-i iubești. Nu fi prostuț și nu alerga aiurea, dacă ziua ta a trecut fără ca să lași amintiri frumoase în viața colegilor de serviciu, în viața vecinului de pe scară, în viața șoferului de taxi, un te iubesc în viața mamei, tatei, soției , soțului etc. Atunci să știi - chiar dacă vine un  mâine, tot nu ai nevoie de el pentru că azi ai ars șansa unei amintiri frumoase. Oamenii nu sunt terminale de băgat bani sau doar niște manechine de îmbrăcat. Dumnezeu a pus suflet și sentimente în ei, iar cea mai lungă amintire pentru om este discuția la cină cu tine și nu felul de mâncare pe care i l-ai servit pe masă.

Bagă timp în oameni, bagă timp în fabrica de amintiri frumoase, pentru că mâine este aproape și ce va rămâne după tine dacă mâine ...


Marina Artene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu