miercuri, 26 octombrie 2011

Îndrăgosteală Sau ...

Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el." (Geneza 2:18)

Ceva timp în urmă l-am descoperit pe Dumnezeu. Mi-a fost alături mereu, doar că nu am vrut să-L observ, sau poate eram oarbă…
Mereu am fost în căutarea acelei iubiri pe care a pus-o Dumnezeu în mine din clipa-n care m-am născut. Simţeam că aveam nevoie de ceva şi nu puteam explica cum să fie acel ceva.
O dată la o publicaţie de poezii, am primit aşa un comentariu  „Martina, tu ai nevoie să fii iubită!” Mi-a spus aceste cuvinte o mătuşă.

Ce este iubirea? Mulţi interpretează diferit, cel puţin eu am înţeles aşa: mai aproape de suflet îmi e explicaţia de mai jos.
Atunci când observi pe cineva şi-ţi rămâne privirea ţintă asupra acelei persoane. Sau inver nu o observi mult timp şintr-o zi "Hop". După care încerci să vezi cine este? Ce face? Începi să te informezi, să cunoşti această persoană. Apoi afli preocupările acestei persoane. Începi să cunoşti ce lucruri şi interese aveţi în comun.
Începi să vezi cum aceast om se comportă şi cum comunică cu persoanele care-l înconjoară.
Trebuie să vezi cum vă potriviţi caracterele.

Important este după un anumit timp să-ţi dai seama este aceasta dragoste sau o simplă „Îndrăgosteală”. Ştii cum să o faci, să-ţi dai seama ce este?!
Trebuie întâi de toate să te rogi. Să vezi dacă Dumnezeu vrea anume această persoană pentru tine şi dacă tu o meriţi.
Exact, dacă tu o meriţi! Adesea, noi ne gândim „Dar oare el mă merită, dar eu sunt aşa şi aşa.” NU, nu este corect! Atunci când Hristos a murit pe cruce El nu s-a gândit „Oare, ei merită dragostea mea?”
Dacă se întreba astfel Isus, nici tu şi nici eu nu am fi ajuns să ne bucurăm de clipa asta.
Atunci când tu iubeşti te angajezi la un serviciu nou. Începi să lucrezi la
Fabrica iubirii necondiţionate”. Fiecare angajat are nişte responasabilităţi:
1Să-şi facă munca bine!
Şi dacă te-ai angajat să iubeşti şi ştii că este de la Dumnezeu, atunci fii bun şi respectă regulile contractului semnat. Regulile le găseşti aici: 
"Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.(1Corinteni13)"


A iubi înseamă să uiţi de tine şi începi să ai grijă de partenerul tău. De acea persoană pe care Dumnezeu a îngăduit-o pentru tine. Stai un pic, nu te revolta: Dragostea pe care o ai, ea va fi reciprocă. Partenerul tău este responsabil la rândul lui de persoana ta. Şi el o să te iubească şi o să se îngrijească de personalitatea ta.

Îmi place enorm de mult să văd tineri căsătoriţi ce se stimează sau bătrânei ce au în jur
la 60-70 ani şi merg ţinându-se de mîină şi stau în troleibuz pe scaune alăturate. Cât de mult a iubit Dumnezeu aceşti aomeni. Sunt sigură că mari încercări au întâlnit ei în viaţă. Însă secretul lor a fost că s-au gândit unul la celălat în acele momente.

Care sunt paşii corecţi pe care trebuie să-i faci în momentul când înţelegi că te-ai îndrăgostit.
1 Nu te aprinde precum artificiile de Anul Nou- ele, se trec repede.
2 Vino în faţa lui Dumnezeu şi spune-i ce cerezi- întrebă-L cum trebuie să procedezi.
3 Începe să te rogi pentru acea personă- roagă-L pe Dumnezeu să se îngrejescă de el.
4 Citeşte Biblia- Dumnezeu o să-ţi voarbească.
5 Ascultă predici privind Căsătoria- acolo o să găseşti multe lucruri folositoare.
6 Slujeşte-L mai mult pe Dumnezeu- lucrează mai mult la relaţia ta cu El.
Sfaturi pot să fie o groază, dar Dumnezeu decide…Fii pe o undă cu Hristos şi vei şti care este răsunsul.

Mai întâi de toate întreabă-te: „Sunt eu în stare să iubesc…să iubesc Necondiţionat?”.

5 comentarii:

  1. Vreau să-ți spun că într-o mare parte sunt și eu pe unda aceasta, adică ai unele idei care sunt pur și simplu fenomenale! Bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fenomenale :)
    Multumesc
    Slavit sa fie Domnul !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a plăcut ultima întrebare pe care ai pus-o... si anume daca suntem sau nu pregatiti sa iubim neconditionat. de obicei tinerii iubesc pe acele persoane care le ofera foarte mult: atentie, stima, gingasie, pasiune, caldura.. daca macar citeva din aceste lucruri sunt oferite intr-o cantitate m ai mica incepem sa ne indoim de dragostea persoanei iubite, sa ne suparam, sa nu mai iubim... Pina si pe Dumneyeu il iubim caci face m ulte pentru noi..ne protejeaya, ne iubeste, ne este alaturi in toate clipele vietii.... in ce contexte putem deci vorbi despre dragoste neconditionata..cint pe toti si pe toate le iubim pentru ceva.... (?)

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere