luni, 17 decembrie 2012

Gunoi sau Poliţist


Ne aflăm în secolul XXI pe teritoriul Republicii Moldova şi mâine este Ziua Poliţiei Naţionale.


Iată ce spune DEXul despre cuvântul POLÍȚIE = Organ de stat însărcinat cu menținerea ordinii publice și cu reprimarea infracțiunilor.
Poliţiştii sunt oamenii în vieţile cărora prioritar este binele comunităţii.  Unii dintre ei nu au o familie pentru că au hotărât să-şi numească familia lor serviciul. Alţii au hotărât să facă serviciul militar cu scopul de a oferi linişte şi siguranţă copiilor săi.
Un poliţist:
- poate să facă din noapte dimineaţă pentru a merge la o chemare urgentă,
- poate rezista în faţa foamei de la amiază şi să ia prânzul la miezul nopţii,
- poate  să facă ziua de 25 ore pentru a-şi vedea copiii şi soţia,
- un poliţist ... poate!
Poliţiştii sunt oamenii în vieţile cărora prioritar este binele comunităţii.  Unii dintre ei nu au o familie pentru că au hotărât să-şi numească familia lor serviciul. Alţii au hotărât să facă serviciul militar cu scopul de a oferi linişte şi siguranţă copiilor săi. Un poliţist: - poate să facă din noapte dimineaţă pentru a merge la o chemare urgentă, - poate rezista în faţa foamei de la amiază şi să ia prânzul la miezul nopţii, - poate  să facă ziua de 25 ore pentru a-şi vedea copiii şi soţia, - un poliţist ... poate! Poliţiştii sunt oamenii în vieţile cărora prioritar este binele comunităţii.  Unii dintre ei nu au o familie pentru că au hotărât să-şi numească familia lor serviciul. Alţii au hotărât să facă serviciul militar cu scopul de a oferi linişte şi siguranţă copiilor săi. Un poliţist: - poate să facă din noapte dimineaţă pentru a merge la o chemare urgentă, - poate rezista în faţa foamei de la amiază şi să ia prânzul la miezul nopţii, - poate  să facă ziua de 25 ore pentru a-şi vedea copiii şi soţia, - un poliţist ... poate!Alături de cele spuse mai sus în gândurile unor cititori ai acestui articol au apărut cuvintele precum: мусор şi мент şi etc.În ţara noastră sunt tot mai puţini băieţi care doresc să devină poliţişti. Însă tot mai mulţi aleg să fie juristi sau economişti. Într-o ţară în care corupţia şi indiferenţa domnesc, eu cred că mult mai potrivit ar fi să avem poliţişti care să ne apere de avocaţi falşi şi economişti hoţi. De ce tot mai puţine acte pentru studii sunt depuse la academia de poliţie? Pentru că nimeni nu vrea să devinăceea ce o parte din societate dispreţuieşte мусор sau мент”.
Cine a ucis visul acelui copil care dorea să devintă detectivul numărul unu aşa cum era eroul din romanul lui preferat? Nu a fost altul decât tatăl său, rostind fraza pe pe care am auzit-o noi atât de des de la cei de prin preajmă „Toţi menţii sunt la fel.
Cine a ucis visul acelui copil care dorea să devintă detectivul numărul unu aşa cum era eroul din romanul lui preferat? Nu a fost altul decât tatăl său, rostind fraza pe pe care am auzit-o noi atât de des de la cei de prin preajmă „Toţi menţii sunt la fel. Cine a ucis visul acelui copil care dorea să devintă detectivul numărul unu aşa cum era eroul din romanul lui preferat? Nu a fost altul decât tatăl său, rostind fraza pe pe care am auzit-o noi atât de des de la cei de prin preajmă „Toţi menţii sunt la fel.Sunt deacord că nu există padure fară uscături, însă mult mai mulţi sunt dintre cei care-şi dedică viaţa Patriei lor.Să nu uităm că în momentul necazului după ajutor  noi apelăm 902.Mâine este Ziua Poliţiei Naţionale aş vrea ca fiecare din noi întâlnind un Poliţist pe drum în această zi, să-l salute şi să-i ureze La Mulţi Ani!Să fim recunoscători Poliţiei din Repubica Moldova. 
Martina Artene


2 comentarii: