duminică, 7 aprilie 2013

Modernizarea creşte în noi modele de Materialişti

 Dacă ne punem întrebarea cine ne trezeşte în fiecare dimineaţă?
Ne-ar place să auzim răspunsul că Dumnezeu o face prin răsăritul soarelui.
Într-o lume modernă având jaluzele nu prea ne mai alintă soarele ochii dimineaţa, ci doar mobilul, ceasul sau deşteptătorul ne este cel care prima dată ne spune “Bună Dimineaţa”.
În dată după aceasta pornim butonul “start” al calculatorului. Apoi mergem la bucătărie şi acolo poate cuptorul cu microunde ne încălzeşte micul dejun.
Şi aşa începe ziua unui om din secolul XXI.
Dacă am privim dintr-o parte am vedea că modernizarea nu este o chestie care ne uşurează viaţa ci mai mult care ne fură din timp şi din linişte.
- Sau poate şi din comunicarea cu Dumnezeu?
         O dată cu modernizarea cresc şi grijile noastre. Pentru bărbaţi apraţia multitudinii automobililor în ultimii ani crează o dificultate în alegerea unei mărci sau a unui model de maşină “Ce maşină să-mi aleg, cât tre să mai muncesc, de unde iau banii?”Pentru femei apariţia maşinăriilor de spălat haine, de călcat haine, de udat grădina, de curăţat casa şi multe alte chestii trezesc în capul lor o altă întrebare “Mi-ar trebui şi mie să cumpăr o nouă maşinărie pentru a-mi uşura munca. Dar de unde luăm bani?”Pentru tineri e şi mai interesant “A apărul noul Ipad, nu mai vreau calculator vreau tabletă, toţi au. Ce fac unde mă duc de unde iau şi eu unul?” Lista de pentru şi trebuie poate continua.
Ne trezim într-un secol în care maşinăriile conduc, dirijeză şi fac omul.
Modernizarea creşte în noi modele de materialişti, însă sufletul rămâne a se împietrit.
        Recunoaştem că este dificil ca orice gând şi orice alegere să fie convenită cu Dumnezeu. Însă cine poate şti mai bine decât El dacă acel Ipad sau Maşină ne va adăuga măcar un pic la fericirea noastră de aici şi de acolo de sus?!
Când deschizi ochii dimineaţa adu-ţi aminte că Domnul este păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” (Psalmul 23:1)
        Pentru creştini una dintre cele mai mari alegeri a fost viaţa. Alegerea lui Hristos. Celelate alegeri care trebuie să le facem şi gânduri care să ne macine trebuie să fie din El prin El şI Pentru El.
        Lasă ca minul dejun să fie preparat de mâinile tale de mamă sau soţie, iar asfaltul în drum spre serviciu să fie fie călcat nu de şinile maşinii tale ci de talpa pantofilor tăi. Apasă butonul „Start” al Sfintelor Scripturi. Vezi ce ţi-a expediat Dumnezeu azi pe poşta Bibliei.

Martina Artene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu