duminică, 7 aprilie 2013

O inimă Mulţumitoare este o Inimă fericită


În fiecare zi primim în dar o nouă dimineaţă, un nou răsărit de soare, noi activităţi, noi oameni cu care vom face cunoştinţă etc. Atâtea lucruri noi ne-au fost şi urmează a ne fi oferite.
- Cât trebuie să plătim pentru ele?
- Oare ne vor ajunge bani ca să ne răsplătim?
O groază de lucruri ne-au fost oferite gratis fiecărui în parte. În primul rând viaţa pe care o avem. Nu am făcut nimic şi doar Dumnezeu a lucrat cum spune Psalmistul într-un chip tainic şi ne-a creat.
       Avem părinţi, avem fraţi şi surori, avem prieteni şi pe toţi aceşti oameni ca să-i avem alături mari eforturi nu am depus şi îi avem lângă noi, prin Har.
Vrea să ne punem o întrebare. Care a fost primul cuvânt pe care l-am pronunţat astăzi când am auzit ceasornicul sau poate deodată am deschis ochii? Care gând l-ai pronunţat?
Trăind în vremi de har cu spune Scriptura, unicul cuvânt ca merită să-L audă Dumnezeu de la tine prima dată când începi o zi este MULŢUMESC!
Să fim mulţumitori pentru tot ceea ce avem şi pentru tot ceea ce urmează să primim de la Creatorul nostru. O inimă mulţumitoare este o imină fericită şi smerită. Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat. (Proverbe 15:15)
      Cuvântul spune că inima mulţumitoare va fi răsplătită. Este un paradox să primeşti ceva să mulţumeşti şi încă pe deasupra să mai primeşti ceva.
Oare în relaţia noastrp cu Dumnezeu nu este tot aşa? Atunci când îi mulţumim în rugăciunile noastre, vedem clar cu binecuvântările Lui se revarsă din plin peste noi şi casa noastră.
       Astăzi este ziua mulţumirii. Ziua în care îi vei mulţumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ai. Şi să nu uităm să mulţumim şi aproapelui nostru. Cuvântul mulţumesc are mare putere şi poate încuraja mulţi oameni. Mulţumesc subliniază eficacitatea faptelor noastre sau a celor ce ne înconjoară. Şi cât e de frumos şi bine să simţi că ai făcu ceva pentru care ai fost răsplătit cu Mulţumesc!
Mulţumesc Domnului neîncetat pentru fiecare dintre voi.

Martina Artene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu